lördag 17 januari 2009

Januari - nytt år = nya utmaningar!

Nu får det vara nog med tillbakablickar. Nytt år och det är dags att blicka framåt :)

Några av husägarna i Lerviks mål för året:
 • Nr. 1 - HITTA ETT JOBB till Kalle. Hör av er med tips gärna!
 • Vara positiva så det räcker och blir över, så vi kan ge den extra energi som blir över till vår familj och vänner!
 • Strukturera upp vår husbudget så vi klarar oss med endast en lön osv.
 • Påbörja renovering och projekt á la Walking closet i sovrummet (Marie fantiserar redan...)
 • Ev. fixa en vattenskada i badrummet. Förra ägarnas försäkringsbolag som ska fixa!
 • Fixa el-dragningen i huset (eftersom förra ägaren söp till ordentligt när han drog elen så vi byter säkringar dagligen känns det som)
 • Köpa lite möbler, gardiner, lampor, mattor och så vidare med smått och gott som saknas
 • Till sommaren blir det projekt Utomhus som ska fixas. Håll utkik för Grillfest (dvs gärna lite hjälp under dagen så får ni en matbit)!
 • Ja, många mål och drömmar som vi inte ska fortsätta tråka ut er med.
  Men hoppas även ni andra där ute också tar tag i era mål och drömmar trots att det känns tufft. Som vi skrev tidigare i Nyårsmailet - det är bara DU själv som kan göra dig själv lycklig.

  Livet är alldeles för kort för att vara arg, ledsen, besviken, avundsjuk osv. Självklart måste man få vara det under korta stunder men låt det inte ta över mesta delen av tiden och förstöra era liv!

  Låter kanske fånigt men - CARPE DIEM är ett jävligt bra latinskt uttryck!

Januari har annars varit väldigt, väldigt soft. Marie har varit lite ledig och passat på att besöka syster i stockholm och Kalle har passat på att besöka skidbackarna i Åre.
Eftersom vi "blev av med" Kalles tjänstebil var det dags att köpa en ny bil igen. Vi satsade på en liten rackare vid namn STOet:

Passar oss och dessa svåra tider just nu :) Visst är den fin?


Halva januari
har redan gått och det har verkligen gått fort trots härliga slappar dagar. Vi har umgåtts med vänner och familj och spelat spel, festat, käkat god mat och bara snackat skit.

Denna vecka har däremot inte varit speciellt rolig eller innehållsrik för Marie. Allergiattack på lördagen som blev värre på söndagen och var totalt uppsvälld och snuvig på måndagen:
Vänsterjustera

Ja, jag vet att jag ser misshandlad ut..


När väl svullnaden började lägga sig kom feber, halsont och en rejäl förkylning så Marie har legat under isen med 39 graders feber som äntligen börjar släppa nu lagom till måndag.

Ska bli skönt att komma tillbaka till lite rutiner igen faktiskt, har legat stilla hela veckan så nu är det nya tag som gäller!

3 kommentarer:

Chris sa...

hej hej vänner!!
vilka fina bilder från nyår :-P jag vill gärna ha dom men vet inte hur.. får fixa det när vi ses kanske.

Jag hoppas Kalle hittar ett jobb, usch inte lätt i dessa tider. Tyvärr har jag inget att tipsa om :-( Nordea anställer inte heller nu..

Tack för fina ord på bloggen, det känns så skönt att skolan verkar lovande och jag måste ju säga att trevliga människor finns det gott om här i världen.

Må så gott, kram kram!

Josie 2 sa...

Soulie, jag saknar dig! Du e bäst...

Fin lista, kändes kanske lite väl lång bara? :) Men sanna ord, oooohh så sanna!

Vi kör ett rungande INSTÄMMER på dem. Puss å kram!

Josie1 sa...

Hoppas du mår mycket bättre nu så du slipper febern. Det gick ju jättebra med receptionist jobbet så det var ju lite jävligt att behöva tacka nej till men jag tänker frammåt istället för stunden. Jag får kämpa vidare fattig i sthlm istället =) Krya på dig !! Kramar